lietuviškai | english
Kontaktai | Rėmėjai | Archyvas | Senoji muzika Lietuvoje
banchetto musicali

Spalio 1 d., sekmadienį, 16 val.
Taikomosios dailės muziejuje, Arsenalo g. 3A

Caccia d’amore
Vėlyvojo renesanso dvaras ir teatras

Skiriama kūrybinės veiklos 20 metų sukakčiai

Senosios muzikos ir šokio ansamblis BANCHETTO MUSICALE
meno vadovė Jūratė Mikiškaitė-Vičienė
choreografė Virginija Gaudiešiūtė-Jašinskienė

Senosios muzikos ir šokių ansamblį „Banchetto musicale“ (it. muzikinė puota) 1985 m. subūrė ir iki šiol jam vadovauja Jūratė Mikiškaitė-Vičienė. Lietuvoje tai pirmasis kolektyvas, siekęs atgaivinti autentišką senųjų amžių dvasią, LDK ir kitų Vakarų Europos kraštų kultūros palikimą. Pirmąją savo programą „Atbudę amžiai“ ansamblis parodė 1986 m. Trakuose.
Teatralizuotų ansamblio „Banchetto musicale“ programų pagrindu nuo pat pradžių buvo pasirinkti šokiai. Su grupe dirbo garsiausi šios srities specialistai: Barbara Sparti (Italija), Lievenas Baertas (Belgija), Jane Gingell (Didžioji Britanija) ir kiti. Autentiškų renesanso šokių atlikimo srityje „Banchetto musicale“ buvo pirmieji Rytų Europoje. Paskutiniais metais šokėjų grupei vadovauja Virginija Gaudiešiūtė-Jašinskienė.
Su ansambliu bendradarbiavo senąja muzika susidomėję solistai Gintarė Skerytė, Algirdas Janutas, Jūratė Švedaitė, Nora Petročenko ir Edita Bagdonaitė.
„Banchetto musicale“ dalyvavo daugelyje tarptautinių festivalių, koncertavo ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Estijoje, Vengrijoje, Suomijoje, Norvegijoje, Vokietijoje, Liuksemburge ir Rusijoje. Pagrindinėmis koncertų vietomis Lietuvoje tapo Trakų pilis ir Žemutinės pilies požemiai. Čia daug metų naujų ansamblio programų premjeromis tradiciškai prasidėdavo to paties pavadinimo senosios muzikos festivaliai.
Nemažai projektų „Banchetto musicale“ sukūrė kartu su Lietuvos televizija. Tai koncertai „Atbudę amžiai“ ir „Muzikinė puota“, TV filmas „Renesanso muzikos koncertas“, Lietuvos Valdovų rūmų istorijai bei tyrinėjimams skirtas videofilmas „Rūmų didybės aidai“, spektaklis „Barbora Radvilaitė“, muzikinis filmas „Diena pilyje“ bei programa „Penkioliktojo amžiaus puota“. Įsimintinas tapo ansamblio ir profesionalių aktorių commedia dell'arte projektas „Festa Veneziana“ (2000 ir 2001 m.).

Dvidešimtuosius kūrybinės veiklos metus ansamblis „Banchetto musicale“ pažymi, su įvairiomis programomis aplankydamas Lietuvos miestus. Čia žiūrovai ir ansamblio gerbėjai pamato pažįstamus ir naujus veidus, spalvingus sceninius kostiumus, įvairių amžių bei šalių praeities vaizdų.
Programą „Caccia d'amore“ (it. meilės medžioklė) sudarys dvi dalys - iškilmingi vėlyvojo renesanso dvaro aplinkos kūriniai bei ankstyvojo muzikinio teatro pradmenų liudijimai. Tai šokiai ir muzika, menantys laikus nuo Bonos Sforcos iki Vladislovo Vazos. Žiūrovai, besidomintys ansamblio "Banchetto musicale" veikla, sulauks ir siurprizų…

 

© 2006 banchetto musicale . Imprint . WebDesign: Lim und Siegmund GbR