lietuviškai | english
Rėmėjai | Istorija | Ankstesnės programos | Vaizdai | Kontaktai
banchetto musicale

Rugsėjo 22 d., 20:00 val.
Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (pranciškonų konventualų) bažnyčia, Trakų g. 9/1, Vilniuje

Oratio Dominica
Kiprijonas Bazilikas ir evangeliškosios himnodijos keliai

Projekto vadovas ir dirigentas Bartosz Izbicki (Lenkija)

Jerycho (Lenkija)
GŠ Ansamblis (Lietuva)
Morgaine (Vokietija, Lietuva, Lenkija)


Kiprijonas Bazilikas (apie 1535–apie 1600) – vienas ryškiausių Lenkijos Renesanso muzikos atstovų, rašytojas, spaustuvininkas. Buvo žymus intelektualas, dirbęs Lietuvos Brastos (dab. – Bresto) spaustuvėje, įkurtoje LDK kanclerio Mikalojaus Radvilos Juodojo (beje, ši evangelikų reformatų spaustuvė buvo pirmoji Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje, naudojusi lotynišką šriftą).
Baziliko muzikinė kūryba buvo išleista XVI a. šeštojo dešimtmečio pabaigoje ir muzikologams ir atlikėjams žinoma. Šiame koncerte pristatoma idėja atlikti Baziliko kūrybą, pritaikius jai lietuviškus tekstus iš XVI–XVII a. giesmynų, kaip antai Merkelio Petkevičiaus „Lenkiško ir lietuviško katekizmo“ (Vilnius, 1598) ar Stepono Jaugelio-Telegos „Knygos nobažnystės krikščioniškos“ (Kėdainiai, 1653).
Atlikėjų iš Lenkijos ir Lietuvos rengiamas projektas atveria muzikinį palikimą, skambantį senosiomis abiejų šalių kalbomis. Tai – priminimas apie kultūrinį atvirumą, kuriuo kadaise garsėjo Lenkijos ir Lietuvos sandrauga; jis išlieka aktualus ir šiandien.

Programą remia Lietuvos kultūros taryba

* Čia galima atsisiųsti koncerto programą.

Į koncertą įėjimas nemokamas, reikalinga išankstinė registracija



© 2021 Banchetto Musicale . Imprint . WebDesign: Mathias Lim und Partner